Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанската полиция претърси централата на управляващата партия

zx450y250_2207695Испанската полиция претърсваше в продължение на 14 часа централата на управляващата Народна партия в рамките на разследване за корупция, което по-рано тази година заплашваше да дестабилизира правителството на премиера Мариано Рахой, предаде “Ройтерс”.

Късно в четвъртък полицията влезе в офисите на партията по заповед на съдия Пабло Рус в търсене на документи и фактури, които може да бъдат доказателство за неофициални плащания, свързани с работа по обновяване на сградата, извършена между 2005 г. и 2011 г. Те са напуснали централната сграда в а Мадрид в петък сутринта. Резултатът от претърсването не е известен, каза източник от съда.

Рус разследва твърденията за черна каса, управлявана от бившия ковчежник на Народната партия Луис Барсенас, който свидетелства за прехвърлянето на милиони евро дарения от строителни магнати към партийните лидери. Рахой и други ръководители в Народната партия отрекоха обвиненията.

Рейтингът на премиера, който бе засегнат от икономическата криза, оставила един на всеки четирима испанци без работа, падна рязко след избухването на скандала.

Според съдебни документи Барсенас е държал 48 милиона евро в сметки в швейцарски банки. Бившият ковчежник е в затвора и чака дело по обвинения, включително за пране на пари и данъчни измами в отделен корупционен случай. Той бе обвиняем и по случая с черната каса. /Източник: Дневник

Коментарите са затворени.