Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанската компания EBIOSS навлиза в България

ebioss-energy1EBIOSS навлиза на енергийния пазар в Източна Европа през България.

Испанската компания ще разработва централи за енергийна когенерация на базата на газификация на отпадъци.

Топлоелектрически централи с огромни комини набраздяват пейзажа в България, където испанската компания EBIOSS Energy ще разработва централи за енергийна когенерация на базата на газификация на отпадъци, пише испанският икономически вестник Cinco Días.

България е входната врата на по-голям пазар, в който компанията иска да навлезе – този на страните от Източна Европа. Причината е проста: 65 на сто от произвежданата в региона енергия идва от топлоелектрическите централи, които зависят от фосилни отпадъци като въглищата.

Новината е съобщена от президента на компанията Оскар Лейва Мендес, който е посетил страната ни, за да инспектира работата по първата стъпка по този път – централата в Карлово. Очаква се тя да започне да функционира през първото тримесечие на 2015 г., като предвидената инвестиция е на стойност 20 млн. евро.

“Убедени сме, че Карлово ще е крайъгълен камък. Градът е нашият шоурум, откъдето ще покажем на света какво можем”, казва с гордост говорителят на EBIOSS Луис Санчес Ангрил.

“Всеки проект е много продължителен. Трябват ни между 12 и 18 месеца за подготвителни дейности, получаване на разрешителни и т.н.”, допълва той.

Тази централа не е първата, която EBIOSS изгражда, но е първата тяхна собствена, пише БТА. Досега компанията е работила за трети страни в Италия, Франция, Испания, Германия и Португалия.

Ако в EBIOSS наистина са горди с нещо, то е създаването на собствена технология за производство на електроенергия и топла вода чрез газифициране на отпадъци, която позволява отгоре на всичко да се спести емисията на средно един тон въглероден диоксид за всеки произведен мегават час.

По статията работи: Димитър Вучев /
Източник: Инвестор.бг 

Коментарите са затворени.