Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанската инфанта Кристина обжалва повдигнатите й обвинения за данъчни измами

infanta-cristinaИспанската инфанта Кристина ще обжалва повдигнатите й обвинения за данъчни измами и пране на пари. Адвокатите й вече са подали жалба срещу решението на съдия Хосе Кастро, съобщи съдът в Палма де Майорка, Балеарските острови, който разглежда въпроса, предаде БГНЕС.

Защитникът на инфантата Микел Рока потвърди, че е убеден в невинността на малката дъщеря на крал Хуан Карлос, който неотдавна абдикира в полза на сина си.

“Това не е проблем за оптимизма или песимизма. Става дума за пълна сигурност в невинността на нашата клиентка”, каза Микел Рока пред журналисти на излизане от офиса си в Барселона. “Убедени сме, че съдът ще се произнесе в полза на това, което смятаме за справедливо”, каза още адвокатът на Кристина.

Днес съдия Хосе Кастро от съда в Палма де Майорка завърши разследването, което водеше от четири години по “делото Ноос”, корупционен скандал, в който вече са повдигнати обвинения срещу 16 души и те могат да бъдат изправени пред съда.

Сред тях е Иняки Удангарин, съпруг на Кристина, заподозрян, че с бившия си съдружник е присвоил 6,1 милиона евро държавни пари чрез института Ноос, компания с идеална цел, която председателствал между 2003 и 2006 г. Кристина е обвинена в данъчна измама и пране на пари, защото според съдията сътрудничила “активно” със съпруга си в използването за лични цели на част от откраднатите пари чрез дружеството-параван Аизоон, притежавано от двамата съпрузи. /Източник: Актуално

Коментарите са затворени.