Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания – Setenil de las Bodegas – град в скала

sentenil-de-las-bodegas3Хората избират да живеят на доста чудати места, такива които са толкова необикновени, че будят възхита и удивление щом ги зърнеш. Setenil de las Bodegas в Испания е един от тези градове. Той изглежда все едно е бил ударен от метеорит, но въпреки това обитателите му са продължили да живеят там. По официални данни жителите му наброяват около 3000.

Както сами може да се убедите от снимките, къщите са изградени в самата скала както и под нея. Къщите в Setenil de las Bodegas са построени в тясната речна клисура на река Трехо (Rio Trejo) североизточно от Кадис.

Може би се чудите кой би избрал да се засели на такова място, но местните са имали основателна причина да го сторят. Естествените пещери на Setenil са се превърнали в чудесно място за живеене именно поради факта, че не било нужно да се изграждат цели къщи, а само фасади. Пещерите по естествен начин се запазват прохладни през лятото и топли през зимата. Факт е, че гостилниците и ресторантите в това малко градче са много харесвани и високо оценени от своите посетители. Град Setenil de las Bodegas се намира в испанската област Андалусия и е известени също със своите местни деликатеси: чоризо, зехтин, пчелен мед, конфитюр и разбира се андалусийското вино.

Най-подходящото време да посетите това уникално място е през пролетните или летните уикенди, когато живота там кипи и улиците са изпълнени с любопитни посетители.

Исторически факти: Името на града – “Setenil” идва от латински “septem nihil” и означава “7 пъти не”. В древността католическите владетели 7 пъти са се опитали и накрая успели да си върнат територията от завзелите я араби (Маври), които по това време са управлявали голяма част от Испания. По-късно през годините местните започнали да използват пещерите, за да складират най-различни стоки. От там идва и второто има на града – bodegas, което означава складове, винарни.

Източник: messynessychic.com

Коментарите са затворени.