Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания ще компенсира собствениците на незаконни имоти при разрушаване

Modelo_de_Casa_12_para_anncioОт новото законодателство ще се възползват основно британци, инвестирали във ваканционни имоти по времето на бума.

Чуждестранните собственици на незаконни имоти в Испания ще получават обезщетение, в случай че жилищата им бъдат съборени, съобщава онлайн изданието Global Property Guide.

Това става възможно, след като правителството на страната прие специален закон за компенсациите на собствениците на незаконно построени жилища – основно британци, инвестирали във ваканционни имоти по време на бума в строителния сектор в страната.

Хиляди жилища в Испания са построени без изискваните от закона разрешителни. Повечето от купувачите на тези имоти са чужденци, които са ги закупили „на зелено”.

В повечето случаи съдът постановява тези имоти да бъдат разрушени, а купувачите не получаваха компенсации. Собственици на неразрушени незаконни жилища пък имаха проблеми с достъпа до комунални услуги заради непълната документация на имотите.

Британци, които са инвестирали спестяванията си за пенсия във ваканционни имоти в Испания, оказали се незаконни, от години водят кампания за обезщетения при разрушаване на жилищата. От новото законодателство биха могли да се възползват над 30 хил. души.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова        Източник  Инвестор.бг

Коментарите са затворени.