Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания ще затегне антитерористичните закони

562448_gdИспанското консервативно правителство и социалистическата опозиция постигнаха съгласие да затегнат мерките срещу джихадисткия тероризъм след атентатите в Париж, съобщи вътрешният министър Хорхе Фернандес Диас, цитиран от Франс прес.

“Уговорихме се спешно да внесем заедно предложение за законопроект, с ясната воля за отваряне към другите парламентарни партии”, каза министърът на пресконференция след среща с представителя на социалистите Антонио Ернандо.

“Социалистите искат да бъде засилена борбата срещу джихадисткия тероризъм, да бъде подобрена сигурността, без да се губи нито унция свобода”, каза Ернандо. Срещата се състоя по предложение на управляващата Народна партия, посочва АФП. За основа на обсъжданията за новия законопроект ще послужат десет поправки, предложени от Народната партия за реформа на наказателния кодекс.

Те предвиждат затвор за хора, посетили територия под контрола на терористична група и направили опит да се присъединят към нея или да й сътрудничат, както и затвор за всеки, който се опита, включително по интернет, да се обучи да използва оръжия и експлозиви във връзка с терористична дейност. В такива случаи следователите няма да има нужда да доказват намерение за извършване на атентат, посочва АФП.

 Източник: Актуално.бг

Коментарите са затворени.