Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания ще дължи 4 млрд. евро, ако не приеме бежанците по квотата си

screenshot6700

Испания ще трябва да плати 4 млрд. евро, ако не изпълни ангажиментите си и не приеме квотата от 16 хил. бежанци, които й определи преди месеци Европейската комисия, съобщава руската информационна агенция ТАСС. До момента страната е дала убежище на едва 18 души.

Преди броени дни от Брюксел предложиха промяна в споразумението от Дъблин, според която всяка държава, която откаже да приема бежанци ще дължи финансова подкрепа в размер на 250 хил. евро на бежанец.

Сметката показва, че всеки гражданин на Испания трябва да плати по около 85 евро на Европейската комисия, ако не иска страната да се ангажира с даване на убежище на бежанци.

ластите в Испания настояват, че процесът по даването на убежище се бави заради сложната координация между ведомствата. Мадрид е категоричен, че водещ фактор при приема на бежанците е сигурността и извършва щателни проверки.

Над 183 хил. мигранти пристигнаха в Европа от началото на годината досега през Средиземно море. Основната част от тях – през Гърция. Страната, заедно с Италия, е на фронтовата линия на бежанската вълна и по тази причина ЕК настоява за преразпределение на мигрантите. Идеята обаче не среща широка подкрепа сред останалите държави от ЕС.

По статията работи: Деляна Петкова
Инвестор.бг

Коментарите са затворени.