Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания обмисля данъчни облекчения за бягащите от Брекзит

zx450y250_2790263source-reutersРегионалното правителство на испанската столица обмисля да предостави данъчни облекчения за привличане на банки и международни компании, които може да напуснат Великобритания след референдума в полза на Брекзит и да потърсят нови места в ЕС.

Така Мадрид се включва в надпреварата между европейските градове за това кой ще е по-атрактивен за бизнеса, желаещ да си тръгне от Лондон, преди страната да е напуснала Европейския съюз.

В челото на тази конкуренция са Франкфурт и Париж, опитващи да привлекат финансови институции от Лондонското сити.

Мадрид може да предложи по-изгоден данъчен режим за желаещите да закупят терени, както и за облагането на приходите от недвижими имоти. Крайната цел на властите е бизнесът да създава нови работни места.

Испания се състезава и за това за стане домакин на базирания в Лондон банков регулатор на ЕС, както и на Европейската агенция за лекарствата с централа също в британската столица, обясни в петък вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамара.

Много големи испански банки имат централи в Мадрид и в миналото са се възползвали от данъчни стимули за инвестициите си. През 2014 г. столицата предложи 95% данъчно облекчение за всички фирми, които се нанесат в Коредор дел Енарес – индустриален район на север от града.

Дневник

Коментарите са затворени.