Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания облекчава програмата “златна виза” срещу инвестиция в имот

casa_de_lujo_en_baviera

Чужденците от държави извън ЕС, купили имот за поне 500 хил. евро, ще се квалифицират автоматично за разрешително за пребиваване.

Заради увеличението на чуждите инвестиции в сектора на имотите Испания разхлабва правилата си за издаване на разрешителни за пребиваване на граждани на държави извън Европейския съюз (ЕС), които купуват жилища в страната, съобщава онлайн изданието.

Предвижда се чужденец от държава извън ЕС да се квалифицира автоматично за виза, ако вложи в имот минимум 500 хил. евро. Разрешително за пребиваване в страната ще се издава не само на инвеститора, но и на неговите родители и деца – пълнолетни и непълнолетни.

Досега само съпрузите на купувачите, както и непълнолетните им деца, получаваха визи, припомня изданието. От началото на годината досега са издадени около 350 визи на инвеститори в имоти извън ЕС, посочва още изданието.

Мадрид въведе в действие схемата за „златни визи“ преди повече от година. Освен за вложения в имоти, разрешителни за пребиваване се издават и при мащабни вложения в испански дълг, както и при разкриване на бизнес.

Други държави, в които се прилагат подобни схеми, са Португалия, Гърция, Кипър и Унгария. В Гърция и Унгария разрешителни се издават при инвестиция в имот за поне 250 хил. евро, в Португалия – 500 хил. евро, а в Кипър – 300 хил. евро.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов / Инвестор

Коментарите са затворени.