Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испания няма да събаря хиляди незаконно построени по крайбрежието сгради

vacaciones-apartamento-de-playa-con-vista-al-mar-4Правителството дава още 45 години отсрочка на собствениците на сгради, построени в 100-метровата крайбрежна ивица, която е държавна, но срещу допълнителен данък.

Около 24 хил. незаконно построени имота в Испания няма да бъдат разрушени. Техните собственици обаче ще плащат допълнителен данък в размер на 6% от кадастралната стойност на имота, съобщава онлайн изданието prian.ru.

Това предвиждат нови промени в Закона за бреговете, приети от правителството.

Според Закона от 1988 г. хиляди жилища, хотели и ресторанти, построени по протежение на испанския бряг, са незаконни, тъй като 100-метровата крайбрежна ивица на първа линия е държавна собственост и върху нея е забранено да се строи.

Тези сгради обаче ще могат да бъдат запазени 75 години съгласно промените в Закона, приети от правителството. Това е своеобразна гаранция за собствениците на тези сгради, тъй като 30-годишният период, заложен в Закона, изтича през 2018 г., т. е. тези сгради получават още 45 години живот.

Собствениците на такива сгради нямат право да ги разширяват за този период от време, но могат да ги обновяват и/или продават.

Решението ще предизвика полемика в много кръгове, допълва изданието.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова /
Източник: Инвестор.бг

Коментарите са затворени.