Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Задържаха нашенец в Испания, крадял медни тръби

69_6f8pcmБългарин е арестуван в Испания след като откраднал 700 кг медни тръби от домове в източните испански градове Теулада, Морайра и Бениса. stat
Той се представял за обществен работник, предаде местната медия RTN, цитирана от Дарик радио.38-годишният крадец е причинил щети за 20 хил. евро.

Разследването на полицията разкрива, че мъжът е успял да измами местните, като носел фалшива униформа на общински служител. Той е проучвал домовете, от които по-късно е крал, преди да прескочи оградите и да реже медни тръби, без да изключва подаването на газ, което е създавало риск от експлозия.

Крадецът е бил хванат при един от набезите си от собственик на имот, но се е измъкнал представяйки се, че е бил изпратен от общината по работа. След няколко инцидента властите успяват да получат снимка на мъжа от охранителна камера. С нея полицията обикаля местните пунктове за вторични суровини, където тръбите са били продавани.

На един от тях, където мъжът е продал голямо количество тръби, полицията успява да го идентифицира чрез допълнителни записи от охранителни камери и се свързва с българските власти, които съдействат за залавянето му.

По-късно мъжът е открит в дома си в град Теулада и е задържан. В момента чака процес.

Дир

Коментарите са затворени.