Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Жена със съмнения за ебола е хоспитализирана в Испания

Снимка: REUTERS20140922.syyhdrcbdy

Болната наскоро е пристигнала от Африка. В болница на испанския остров Менорка е приета пациентка със симптоми на хеморагична треска, предаде агенция EFE. Жената неотдавна е пристигнала от Африка. В течение на половин година тя е живяла в Югоизточен Сенегал, недалеч от границата с Гвинея.

В момента пациентката се намира в болница „Матеу Орфила” в изолация от останалите пациенти. Правят се всички необходими анализи, които ще бъдат изпратени в изследователския център на болница „Карлос III”, специализиран във вирусните заболявания. В най-близко време жената ще бъде транспортирана с медицински самолет до болница „Сон Еспасес” в Палма де Майорка, където ще продължи лечението.

В Испания вече няколко пъти са хоспитализирани испански граждани с подозрението за заразяване с вируса ебола, но нито един от случаите не се потвърди. Тази нощ от Сиера Леоне трябва да пристигне със специален полет на военновъздушните сили на Испания испански свещеник, заразил се с вируса ебола. Мануел Гарсия Виехо е работил в болница „Сан Хуан де Дьос”, разположена в западната част на Сиера Леоне, в която се лекуват заразени със смъртоносния вирус.

Виехо ще премине лечение в болница „Карлос III”. Там испанските лекари опитаха да спасят свещеника Мигел Пахарес, който се зарази с вируса ебола в Либерия. Въпреки техните усилия, болният почина на 12 август. Той стана първият европеец, починал от вируса.

Източник: БЛИЦ

Коментарите са затворени.