Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Дядо Коледа в Торент и Алзира

10570518_1518040215138328_718155113694813759_nКоледа е! Грейват елхите и навсякъде по света, семействата се събират, за да споделят това усещане на обич, доброта и щастие.

Ние нашето голямо семейство от ученици, родители, учители, роднини и приятели на БУ “Хр. Ботев” също се събрахме на Коледният карнавал “Детски мечти” в Центъра на културата, гр. Торент на 20. 12. 2014 г. и на 21. 12. 2014 г. в българското училище в Алзира.

Имаше гирлянди и свещи, блестеше украсена елхата, но най-искрящи бяха лицата на хората в залата.

Първи ни зарадваха най-малките възпитаници на училището, подготвителната група с драматизацията: “Елха за Коледа”. Снежко, Вълчо, Зайчето, cвраката, Мечо и други горски животни с помощта на добрите феи, тяхната учителка в Торент: Eлка Рухчева и в Алзира: Екатерина Кочева, успяха да открият Дядо Коледа и Снежанка, и да ги доведат на нашият празник.

В Торент, това даде началото на цяла върволица от приказни герои в каквито се бяха превърнали нашите деца като Пепеляшка, Спящата красавица, Рапунцел, Хитър Петър, Пинокио, Червената шапчица, Котаракът в чизми и много други да дойдат на коледният бал. Пяха коледни песни край пианото, народни песни, танцуваха рок и български хора. Дядо Коледа и неговите помощници: Мая Стефанова генерален консул на Република България във Валенсия, Пламен Горанов председател на род. съвет и Снежанка раздадоха медали за: най-сладък, най-артистичен участник, най-оригинален, най-изненадващ и най- впечатляващ костюм.

В духа на стихотворението на нашата ученичка Гергана Петкова “Тази вечер всички сме добри”, Дядо Коледа раздаде подаръци на всички. Имаше книжки с български народни приказки за по-малките деца, книги за българските владетели на по-големите и за най-големите: техните родители и учители календар на училището.

Разбира се имаше шоколади, бонбони и сладки осигурени от Балканика, за което им благодарим и в Алзира баница с късмети и сладкиши подготвени от родители и гости. Това обаче, което превърна тези дни в истински празник, е че цялото наше българско семейство от БУ “Хр. Ботев” бяхме заедно и споделихме усещането от това, че c щедрост и радост се изпълва светът.

“Щастие и благост отвсякъде струят. Дано и утре да бъдем добри!”

Екипът на БУ “ Христо Ботев”, Tорент и Алзира, Ви желае
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Коментарите са затворени.