Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Голобрад джихадист поиска да го екстрадираме в Испания

descargaГолобрад 18-годишен бразилски студент и двама негови малко по-възрастни приятели от Мароко поискаха доброволно пред Хасковския окръжен съд да бъдат екстрадирани в Испания.

Кайке Луан Рибейро Гимараеш, Тафик Маухоуч на 24 години и Мохамед Ел Габри (27 г.) бяха задържани от Гранична полиция на пункта Капитан Андреево и предадени на ДАНС, след като станало ясно, че тримата са обявени за издирване от Централен следствен съд №1 в Мадрид по обвинение, че на сбирки в квартири са вербували и набирали бойци за радикалното крило Ислямска държава в Сирия. Обвинените в тероризъм бяха докарвани един по един в залата от полицаи с бронежилетки, пистолети и електрошокови устройства.

“Тръгнахме на екскурзия за Гърция и Истанбул. После щяхме да се върнем обратно в Испания. Нямам нищо общо с ислямистите. Много съм притеснен, че ме спрягат за терорист. Искам възможно най-бързо да бъда екстрадиран”, заяви пред Темида бразилецът Кайке, навършил пълнолетие преди 2 месеца. Той заживял от 10-годишен в градчето Тераса край Барселона. Сега следвал в каталунската столица.
Двамата му спътници обясниха също, че държат да бъдат върнати възможно най-бързо на Иберийския полуостров. От тримата единствен с криминално досие бил Тафик заради провинение като непълнолетен.

По същество окръжните магистрати ще се произнесат на 5 януари догодина заради многото почивни дни по празниците. По закон на въпросните чужденци им се полага 3-дневен срок за размисъл, през който да потвърдят или да направят отказ за доброволно предаване.

Източник Труд.бг

Коментарите са затворени.