Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

В Испания се возят в еко градски транспорт

bus-cubierta-vegetalПълната противоположност на българския градски транспорт се намира в Испания. Експертът по озеленяване Марк Гренън създаде еко автобус. Природозащитниците ликуват от идеята му. Работата на Гренън засега е само проект. По улиците на Испания обаче е факт, че се движи автобус с градинка на покрива. Самият Гренън е посадил цветя върху собствената си кола.

Докато пътува из различни градове, автобусът пречиства въздуха. PhytoKinetic, както е по-известен креативният изобретател използва кондензацията от климатика, за да напоява покрива на автобуса. Растенията са посяти в 7-сантиметрова пяна за хидропонично отглеждане. Когато вали в пяната се задържа само влажност, а количествата вода не се натрупват. Цялата идея на изобретателя е направена така, че по никакъв начин да не възпрепятства маршрута и правилното функциониране на превозното средство.

Засега само туристи се возят в еко автобуса, защото се възприема като прясна атракция, но след узаконяването на идеята ще се засеят още градинки на 4 гуми. Автобусът транспортира туристите до природен парк с къмпинги в испанския град Хирона. /Източник: За жената/

Коментарите са затворени.