Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

В Испания се безпокоят, че заради миграцията Европа ще се разпадне

Refugees and migrants arrive on the Greek island of LesbosШенгенското пространство на свободно движение на хора започва да изчезва под натиска на имиграцията, заяви испанският министър на външните работи Жозеп Борел в интервю за в. El Pais, предаде БГНЕС.

За съжаление Шенген започва да изчезва. Изотзад и тихомълком. Франция, Германия и Италия възстановиха контрола по техните граници заради миграционната криза, отбелязва Борел.

Австрия ще се стреми да не допуска масово мигранти да искат бежански статут в ЕС Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че ще се бори за забрана мигрантите да подават молби за убежище, докато…

Откакто на власт на 1 юни дойде правителството на социалиста Педро Санчес, Испания се съгласи да приеме в пристанищата си няколко кораба на неправителствени организации, на борда на които имаше спасени от удавяне в Средиземно море мигранти, на които беше отказан достъп в Италия.

Според Санчес, ако Италия реши да затегне миграционната си политика, това може да доведе до разпадането на Европа. Проблемите на имиграцията са по-дълбоки. Те засягат ценностите, идентичността, културите и способността на обществата за приобщаване, смята Борел.

По данни на Международната организация за миграцията от началото на годината в Европа са пристигнали 61 557 мигранти, а 1422 са загинали или се водят за изчезнали в Средиземно море. Гърция е първата входна врата към Европа. След нея се нареждат Испания и Италия.

© Actualno.com

Коментарите са затворени.