Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

В Испания пестят като използват конфискувани бронирани коли

tanques-disfrazados-de-coches-vehiculos-blindados-201212595_2

Властите в Испания измислиха интересен начин да съчетаят необходимото с полезното, като използват автомобили, конфискувани при акции срещу организирани престъпни групи, разказва “Ню Йорк Таймс”.

При мащабна акция срещу престъпна група преди няколко месеца полицията изпълнява поставената й задача и същевременно конфискува 52 автомобила и мотоциклета, 2 катера и злато и сребро.

Вместо да ги продадат, високопоставени служители по сигурността решават да пестят държавни средства по време на тежката финансова криза, като вкарат в употреба част от тези придобивки. Оказало се, че 4 от автомобилите са били бронирани съвсем наскоро и че като цяло са по-добри от тези, с които властите разполагат.

През април вътрешният министър Хорхе Фернандес Диас е получил специално разрешение от съд във Валенсия да използва бронираните коли за нуждите на полицията. Същият съд води разследването по дейностите на престъпната група и отговаря за конфискуваното имущество. Министър Диас акцентира върху парите, които правителството ще спести с този нестандартен ход. Общата стойност на 4-те бронирани автомобила се оценява на 400 000 евро.

“Така спестяваме пари за държавната хазна, за гражданите, и същевременно модернизираме техниката, с която ще можем по-ефикасно да се противопоставяме на тези банди”, заяви министърът.

Той защитава действията си, като припомня, че в миналото испанските власти на няколко пъти са използвали пари и имущество на престъпни групи след приключване на съдебните производства срещу тях. Миналата година например пари и замразени сметки на заловени наркотрафиканти са попълнили държавната хазна с малко над 22 милиона евро. “Това не е първият подобен случай и се надяваме да не е и последният”, обобщи Диас. /Източник: Дневник.бг

Коментарите са затворени.