Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

В Испания и у нас са арестувани 31 души от престъпна група

tarjetas-de-credito.jpg_916179109Извършени са 31 ареста в операция на територията на България и Испания срещу българска престъпна група, занимаваща се с платежни инструменти. На 30 септември ДАНС, Апелативната специализирана прокуратура и Отделът за Източна Европа (UDEV) в Централното звено в Мадрид на Националната криминална полиция на Испания са провели операция под кодовото наименование “Империум” в България и Испания, съобщава пресцентърът на ДАНС, цитиран от БТА.

Операцията е извършена в тясно сътрудничество с Европейския киберцентър (EC3) на Европол в Хага.

Разбита е била голяма организирана престъпна група, занимаваща се със злоупотреби с платежни инструменти.

Координираната акция е проведена на територията на областите София, Пловдив, Бургас и Силистра в България и в Малага, Испания и приключила с 31 ареста (26 от които в България и 5 в Испания).

Извършени са 38 претърсвания в България и 2 в Испания. Разкрити са 8 специализирани работилници, 2 от които изключително модерни и комплексни.

Намерени и иззети са хиляди микрокамери, четци за платежни карти, микроелементи и електроника, както и огромни количества бели пластики.

По време на операцията е намерено и оборудване за 3D-принтиране, с което се произвеждат пластмасовите детайли, които трябва да се инсталират за компрометиране на банкомати и POS-терминали.

Иззети са стотици готови за използване банкови карти. Операцията е проведена от българските и испанските власти чрез координационни центрове в София и Мадрид.

Всички претърсвания и арести са извършени едновременно. Установено е, че престъпната група е извършвала дейността си като е събирала финансови данни от компрометирани банкомати и ПОС-терминали на различни места в Европа.

Те са били използвани за изготвяне на карти-дубликати за теглене на суми от страни в Далечния изток и Латинска Америка, уточняват от ДАНС.

Източник: Дир.бг

Коментарите са затворени.