Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Вярвате или не, България е „новата Испания“

1406084_375_282_4x3Защо „бившият бастион на комунизма“ привлича британците както Ибиса и Майорка?

В продължение на много години Испания бе любима дестинация на британците, но след като пазарът се препълни, всяка фирма за недвижими имоти трескаво започна да търси “нова Испания”. Тази комбинация от слънчево време, красиви плажни ивици и добра цена не бе никак лесна за намиране.

И когато “новата Испания” най-после се появи, беше много изненадваща – България в Източна Европа – бивш бастион на комунизма, пише британският вестник The Scotsman.

Разумните инвеститори са забелязали потенциала за фантастична печалба, както и че ръстът в цените е феноменален. Само допреди няколко години апартаментите на първа линия са се продавали за 6 000, а сега – за 70 000 паунда и нагоре, според изданието.

Растежът в България се дължи до голяма степен на туристическата индустрия. Тя привлича различни типове посетители и купувачи, тъй като има и зимни, и летни курорти със страхотни плажове, природа и планини.

Страната се радва на славно горещо лято, което прави един имот на Слънчев бряг, например, много привлекателен. През зимата, в България изпъкват водещите ски-курорти, има имоти, които са само на минути от популярните писти в Банско и Боровец. Тези имоти се продават за още по-ниски цени от тези на първа линия на морето. Един стандартен апартамент ще струва на купувача между 40 000 и 52 000 паунда в Банско.

Това, че България е целогодишна дестинация, я прави идеален пазар за инвестиции. Според инвестиционния посредник Питър Холдън да купиш имот в България сега, е като да купиш имот в Испания преди 10-15 години. Той смята, че ще има 20-процентен годишен растеж, но въпросът е колко дълго той може да се поддържа, ако няма местен пазар, който да може да разпродава имотите.

Мики Рийдър, директор на списание за имоти е на мнение, че растежът и развитието в България са достигнали такива нива, че хората вече не се питат къде е “новата Испания”, а къде е “новата България”.

Източник: http://inews.bg

Коментарите са затворени.