Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Въжена линия пренася смелчаци от Испания в Португалия

20140521.ufyhctnxlkЕдна от атракциите, които си заслужава да пробвате, пътуивайки из Европа, е въжената линия, която свързва двете съседни държави – Испания и Португалия, пише dnes.bg.Транспортното средство всъщност представлява един стоманен кабел, който свързва две държави Португалия и Испания. Идеята за съоръжението е на англичанина Дейвид Джарман – той я финансира частично, който преодолява бюрокрацията на две държави и успява да инсталира първата трансгранична лифт линия в света преди три години, като днес тя е голяма атракция за туристите.

Стоманеният кабел свързва замъка Санлукар де Гуадиана в Андалусия, Испания, с малко градче в провинция Алгарве, Португалия. Кабелът е дълъг над 720 метра и минава над река Гуадиана на височина от 100 метра. Човекът, който се спуска, развива скорост между 70 и 80 километра в час.

Платформата за тръгване се намира отстрани на замъка Санлукар де Гуадиана в Испания. Времето на трансграничното пътуване е по-малко от минута. Когато търсачите на силни усещания пристигат в Португалия, те трябва да преместят часовниците си с един час напред заради часовата разлика между двете страни. След това въздушно пътуване туристите могат да се върнат обратно в Испания с ферибот през реката.

На въжената линия минават по около 24-30 души на час, като цената е 15 евро на човек. Съоръжението функционира от март до октомври. /БЛИЦ

Коментарите са затворени.