Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Втори испански полицай загина след атаката в Кабул

0000274147-article2Втори испански полицай е починал вследствие на атаката на талибаните близо до посолството на Испания в Кабул. Загинали са и четирима афганистански полицаи.
Талибаните взривиха кола-бомба късно в петък следобед, след което най-малко трима въоръжени мъже нахлуха в дипломатическия квартал в Кабул и в продължение на часове се сражаваха със силите за сигурност. Стрелба и експлозии се чуваха до ранните часове на днешния ден.

Испански полицай беше убит при атаката, както и четирима афганистански полицаи. Най-малко седем души бяха откарани в близка болница, главно за леки рани.

Тази сутрин испанското Министерство на външните работи съобщи, че втори испански полицай е починал, съобщи БТА.

Хорхе Гарсия Тудела издъхна тази сутрин, след вчерашния атентат в Кабул. Той е втората жертва на атентата. Целият персонал на посолството е евакуиран“, се казва в съобщението на испанското външно ведомство.

Нападението на талибаните в дипломатическия квартал в Кабул приключи рано тази сутрин с ликвидирането на всички нападатели.

Талибаните поеха отговорност за атаката само дни, след като президентът Ашраф Гани се върна от регионална конференция в Пакистан, където поиска подкрепа за съживяване на мирните преговори.

Испания участва с 21 военнослужещи в мисията на НАТО в Афганистан. Посолството на страната в Кабул, както и другите й посолства в страни с висок риск, се охраняват освен от испански полицейски служители, също и от подразделения на специалните части на испанската армия.

Преди дни талибани щурмуваха летището в южния афганистански град Кандахар – атака, при която загинаха 50 цивилни и военни, припомня Ройтерс. / Дир.бг

Коментарите са затворени.