Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Втората по големина банка в Испания – BBVA, е първата глобална банкова институция, която стартира с Visa безконтактни мобилни разплащания

bbva_wallet1Втората по големина банка в Испания – BBVA, е първата глобална банкова институция, която стартира с Visa безконтактни мобилни разплащания, базирани на облачни технологии. Новата система позволява на клиентите на BBVA да извършват мобилни безконтактни разплащания със смартфони с операционна система Android посредством мобилното приложение на банката BBVA Wallet app.

Новият мобилен портфейл на BBVA, който вече разполага с над 200 000 ползватели, е активен на територията на Испания и ще бъде достъпен за клиентите на банката в САЩ, Мексико и Чили до края на годината. Мобилният портфейл на BBVA е достъпен на международно ниво с помощта на платежната система на Visa, базирана в облака, част от която използва иновативната технология Host Card Emulation. Разплащанията, основани на технология в облака, позволяват на потребителите да осъществяват трансакции в търговски обекти, като се ползват с пълна защита на своите данни. Личната информация се съхранява в базираните в облака системи на банката-издател, докато при алтернативната технология се разчита на т.нар. хардуерен Secure Element.

Джереми Николдс, изпълнителен директор, “Мобилни разплащания”, Visa Европа споделя: “Банковата индустрия отчита нуждата на клиентите за по-широко навлизане на мобилните разплащания в цяла Европа. Те предлагат по-бърз начин за осъществяване на сигурни трансакции и могат лесно да се интегрират с други форми на мобилно банкиране с цел по-добро управление на личните финанси. Основаната в облака технология и функцията HCE ускоряват навлизането на мобилните безконтактни разплащания на пазара и разширяват тяхното разпространение сред потребителите. Доволни сме, че водеща глобална финансова институция като BBVA избра да предприеме тази стъпка с доверен партньор като Visa.”

От самото начало, Visa работи в тясно сътрудничество с BBVA и Google, както и с други водещи финансови институции и органи по стандарти като EMVCo, за да гарантира, че мобилните безконтактни разплащания с технологията HCE отговарят на високите изисквания за сигурност, които Visa очаква от всички свои партньори. Въвеждането на мобилния портфейл на BBVA в цял свят е кулминация на много години усилен труд и пример за огромния напредък в развитието на платежните технологии.

Портфейлът на BBVA работи с всички последни модели на Android смартфони, снабдени с NFC технология. Мехмет Сезгин, директор “Глобални разплащания”, BBVA споделя: “Предварителните ни проучвания показаха, че тази иновативна технология позволява на BBVA да предложи на милионите си клиенти по цял свят лесно, удобно и интуитивно средство, с което да използват телефона си за осъществяване на безконтактни разплащания – всичко, което трябва да направят е да актуализират приложението на своя смартфон”.

Новата услуга ще бъде налична за всички клиенти на банката до края на 2014 г. /Източник: Дневник.бг

Коментарите са затворени.