Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Властите в Испания предприемат радикални мерки срещу ултрас групировките

Ultras-equipos-futbol_ECDIMA20141201_0001_3Властите в Испания предприемат сурови мерки срещу т.нар. “ултраси” след вчерашния инцидент, при който привърженик на Депортиво Ла Коруня бе убит.

Вчера преди мача Атлетико Мадрид – Депортиво фенове на двата отбора се сбиха, при което пострада тежко 43-годишният запалянко на Депортиво Франсиско Табоада, който по-късно почина в болницата.
Според информациите сбиването е било организирано предварително и в него са взели участие ултраси на Атлетико, Депортиво, както и на други два мадридски отбора Райо Валекано и Алкоркон.
“Получихме предложение да изготвим списък с ултрас фракциите и те да получат забрани да посещават стадионите”, каза секретарят на спортното министерство на Испания Мигел Карденал.
 
Според идеята всички групировки с хулигански наклонности няма да имат право да припарват в района на стадионите в деня на съответния мач.
 
“Искаме да елиминираме радикалните елементи. Те нямат място на и около стадионите”, каза още Карденал.
 

Реал Мадрид и Барселона са два от клубовете, които забраниха на ултрасите да посещават мачовете в последните години и тази мярка оказа известен положителен ефект. 

Източник: Дир.бг

Коментарите са затворени.