Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Включват българи в общинските листи на Испанската народна партия

Clausura-de-la-escuela-de-vera_54412868788_51351706917_600_226“В момента изготвяме много силен проект със сестринската на Европейската народна партия в Испания – „Партито популар”. В 5 избираеми района в област Валенсия ще има българи в общинските листи на испанската партия”. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Арбанаси, съобщи “Фокус”.

“Миналата година на среща с тях им казах, че трябва да обединим усилията си, за да може българите в Испания да станат активни политически избиратели както за Испанската народна партия, така и за родината си, когато дойдат парламентарни избори. Бяха организирани посещения във Валенсия и Мадрид, на които се срещнах с българската общност. Удовлетворен съм, защото това, което направихме преди 10 дни, когато беше конгресът на испанската партия, имах възможност да разговарям с тях и там предстоят местни избори”, посочи Цветанов.

Местните избори в Испания са насрочени за май. „Там българите са толкова сплотени и това, което ще дадем като възможност, е тези българи да бъдат интегрирани по-бързо. Да могат да ползват възможността на подкрепата на местната власт, което ще бъде избрана с гласовете на българските жители, те да се чувстват като у дома”, каза още той.

Цветанов обясни, че на 1 март ще бъде във Валенсия, където ще се присъедини към честванията на 3 март, организирани години наред от българите там. „Ние сме подготвили специален подарък за тях – един ансамбъл, който те искат да бъде част от това празненство. Надявам се, да убедим българската общност да гласуват за „Партито Популар”. До тяхното лого ще стои и това на ГЕРБ. Така офисите на тази партия ще бъдат реално офиси на ГЕРБ. Това са сестринските партии и това е нещото, което е ноу-хау за политическа партия ГЕРБ и за българската политическа система.

Това, което се прави за българите в чужбина, няма институция у нас, която да е направила реална политика. Ще се дадат дарения за изграждането на български православен храм във Валенсианска област, със съдействието на „Партито популар”. България ще подкрепи тази инициатива и ще дадем възможност да се съхранят духовността и традициите на българите, живеещи в чужбина. Било то за сватба, било то за погребения и за всичко, което може да им даде връзката. Можем да разчитаме, че те някога ще се върнат в България”, каза още Цветан Цветанов.

http://www.24chasa.bg/

Коментарите са затворени.