Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

“Валенсия” представи “лоу кост версия” на новия си стадион

nuevomestalla“Валенсия” направи значителни промени в проекта за новия си стадион. Архитектът на “Нуево Местая” Марк Фенуик обясни, че те са съобразени с икономическата обстановка.

До момента от клуба са инвестирали 98 млн. евро. Занапред ще трябва да вложат още 90 милиона, но ще спестят около 60 милиона спрямо първоначално планираните.

Свиването се дължи на изготвянето на “лоу коуст варианта”, както го определят някои медии в Испания. Основната разлика е, че местата няма да са 75 хиляди, а 61 500.

Според Фенуик така ще се използва пространството и между седалките ще има достатъчно място. ”Това ще превърне стадиона в най-удобния в Европа”, каза архитектът. Проектът е такъв, че ще позволи бъдещо увеличаване на капацитета.

Освен това стадионът няма да е изцяло покрит. Козирка ще има над 75% от местата, за да се спази изискването на УЕФА и да може съоръжението да получи пет звезди. Така ще бъдат спестени 1900 тона стомана.

За следващ етап остава изграждането на паркинг с 3500 места за привържениците. По думите на Фенуик паркоместата “не са необходими и не са най-доброто решение от гледна точка на сигурността в дните на мачовете”. Между 225 и 240 ще са местата за паркиране, които ще са за футболистите и официалните лица. “Другото остава за някой следващ етап”, добави той.

До стадиона ще бъде направена голяма градина, която ще се използва за търговска дейност.

Изграждането на “Нуево Местая” започна преди няколко години, но спря през 2009 г. заради кризата. Все още няма дата за подновяването на работата. /Източник: Дневник

Коментарите са затворени.