Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

”Валенсия” и ”Барса” харчат най-много в Испания

Valencia-vs-BarcelonaОтборите на “Барселона” и “Валенсия” се оказаха двата тима, които похарчиха най-много пари за трансфери през това лято.
Каталунците, които привлякоха шестима нови, дадоха общо 122 милиона евро. В същото време “Валенсия”, макар и да не успя да се доближи до сумата за трансфери на “Барселона”, се раздели с цели 18 футболисти – част от тях бяха продадени, докато други отидоха под наем.

Най-сериозни проблеми “прилепите” срещнаха в отбрана, където се разделиха с четирима основни играчи, но в последните часове на трансферния прозорец все пак успяха да привлекат Еляким Мангала и Есикел Гарай.

Шампионът на Европа “Реал Мадрид”, който обикновено харчи най-големи суми, този път подписа само с двама нови. Това са юношите на клуба Маркос Асенсио и Алваро Мората.

“Ние и в момента имаме най-добрия състав в света, така че не виждам защо да правим промени”, заяви президентът на “белия балет” Флорентино Перес.

Последният толкова пасивен трансферен период на “Реал” бе през 1998 година. Общо за трансфери испанските отбори дадоха 492 милиона евро през това лято. За сравнение в Англия сумата е с почти 1 милиард евро по-висока и достигна 1,4 милиарда евро.

Дир.бг

Коментарите са затворени.