Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Българка, обвинена за скандал с купено бебе, спасена от рак след 7 операции в Испания

diskova-hernia-bowen-terapia-ili-operaciaСанданчаните, гастарбайтери в Испания, Димитър Кочев и Яница Димитрова са семейството, което гръмна в скандал с бебе, за което майката Полина Гаврилова от град Роман, Врачанско, твърди, че й е било отнето с измама,съобщава struma.bg.

Скандалът за новородения Мартин гръмна преди дни, когато 21-г. биологична майка Полина поиска бебето да й бъде върнато, въпреки че е подписала при нотариус документ, че го дава на санданското семейство. Полина твърди, че баба й е уговорила „сделката” за бебето с лекар, признава, че е получила по 2000 лв., но трябвало да получи повече. Твърди и че не помни какво е подписала.

Източници на вестник „Струма“ разкриха, че санданското семейство от години иска да има собствено дете, но заради здравословен проблем това било невъзможно. Още в петък бебето и санданчанката Яница са открити от служители от „Закрила на детето“ и полиция в село Гостун, община Банско, където санданчанката отишла на гости за няколко дни при баща си, за да покаже новия член на семейството. Бебето обаче е иззето от служители на „Закрила на детето“ и е настанено в институция под грижите на социален работник, то е под полицейска закрила. ДАНС и Главна прокуратура са се заели със случая. Предполага се, че в най-скоро време бебето ще бъде върнато на Кочеви, тъй като, докато приключи разследването, е най-важно то да бъде отглеждано в добри условия, каквито те са осигурили.

Майката на Яница – Денка Кацова, която живее в дупнишкото село Яхиново, е пристигнала при дъщеря си в Сандански, за да й помага в отглеждането на внука си.

Репортер на вестника откри вчера в кооперацията, в която живеят Кочеви, домоуправителя Христо Бугаринов. Ето какво сподели 36-годишният мъж:

„Димитър Кочев го познавам от 7 години. Много приятен човек и приятел, в кооперацията не сме имали никога проблем със семейството им. Впоследствие разбрах за съжаление, че с Яница имат здравословен проблем и не могат да имат собствено детенце. Тези дни разбрах от Митко, който живее в Испания, че си имат дете. Той работи в чужбина, а Яница от около година е в Сандански. Това са страхотни хора и съм го разбрал от отношението им към моите две деца, тъй като се държат страхотно с тях. На няколко пъти, когато имаме ангажименти със съпругата ми, сме оставяли едното си дете на Яница. Тя има прекрасно отношение към децата. Майка й също идва при нея, и тя показва същото към моите деца, а доколкото знам от Яница, тя е възпитателка в детска градина в Дупнишко. И двете са много грижливи.

Преди около 20 дни Митко си беше в Сандански, тогава видях нова детска количка в нашата кооперация и случайно с първата ни среща разбрах от него, че си имат дете. Той ми обясни, че дълго време чакали този момент и с някаква дама от Плевенско е направил контакт, тя да бъде майката, която да износи детето от него чрез ин витро зачеване. Съгласила се е била същата жена да му роди дете. Когато ми каза радостната новина за бебето, той беше на седмото небе. Аз лично честитих за новия член на семейството им на него, на Яница и на тъщата на Димитър. Бяха много щастливи, всички от семейството им идват да им помагат тук, в Сандански.

Но това беше до онзи ден, когато разбрах, че има някакъв проблем с биологичната майка на детето. Митко, доколкото разбрах, на 19-и април си е заминал за Испания, а майката на Яница е останала в Сандански, за да й помага в отглеждането на детето. По личните ми виждания полагат перфектни грижи за бебето, постоянно гледам на простора им изпрани, чисти и подредени дрешки. Постоянно се купуват всевъзможни, най-качествени консумативи за отглеждането на детето. Надявам се това дете да остане при тях, тъй като ще бъде перфектно отгледано и ще се чувства максимално добре”.

Димитър и Яница, която е дупнишкото село Яхиново, се запознават в Испания преди около 10 г. По-късно след профилактичен преглед Яница разбира, че има онкологично заболяване и претърпява 7 операции, като й махат матката. Миналата година, когато се прибра в Сандански след гурбет в Испания, пред репортер на „Струма“ 40-годишната Яница Димитрова направи потресаващо изявление: „След толкова щастие и успехи в чужбина в един момент животът ми се обърна буквално наопаки. При един профилактичен гинекологичен преглед се установи, че имам рак на матката. Претърпях 7 оперативни намеси заради злокачественото заболяване, изключително съм благодарна на докторите в Испания, които спасиха живота ми. Именно в този труден момент почувствах как медиците там ме обгрижваха с обич, въпреки че съм българка. Няма такова внимание и отношение никъде на друго място, като това, което получих в Испания.

След третата операция, тъй като правех рецидив след всяко премахване на капсулования тумор, реших да се прегледам и в софийска болница, исках да чуя и друго мнение на лекари. Пристигнах с куфар в онкологичната болница в София и още прекрачвайки прага на здравното заведение, усетих негативната енергия на хората, дори и на лекарите. Жестоко е.

Показах изследванията ми, които са на латински и разбираеми за всеки един медицински специалист. Тогава българският лекар ми каза, че ми остават не повече от 6 месеца живот и въобще да не се боря, дори не зачетоха изследванията от Испания, а ме накараха да си направя нови. Гледаха на мен не като на болен човек, а като на банкомат. След една седмица ходене по мъките в родната ми страна аз разбрах, че трябва спешно да се върна в Испания, за да продължа с лечението си. Доверих се 100% на лекарите там.

Разказвайки тази история със заболяването ми, искам да кажа на всички болни от рак, че понякога трябва да се борят сами със себе си, а не да се отчайват, каквото и да чуят за състоянието си, да продължат да се борят.

Моят спътник в живота Димитър бе неотлъчно до мен през тези 4 години ходене по мъките, неговата любов ми помагаше да бъда силна и да се боря докрай.

Винаги обаче сме милеели за България. Купихме апартамент в родината, за да се наслаждаваме на спокойни дни през отпуските и срещите с близки и приятели. Надявам се един ден, като се пенсионираме в Испания, да се завърнем в родината и да се радваме на спокойни старини в прекрасния град Сандански”. Това каза преди близо година Яница.

След като се върна от Испания обаче, тя започва работа като сервитьорка в реномиран хотел в Сандански, а Димитър продължава с гурбета в чужбина, за да осигури добър стандарт на семейството си. Преди дни обаче гръмна историята с бебето. В петък, след като прокуратурата се самосезира по скандалния случай, на адреса в дома на Кочеви в Сандански са пристигнали служители от дирекция „Закрила на детето“ с полиция.

Каква е истината за историята с бебето, което семейство Кочеви отглежда, тепърва ще разследват компетентните органи. Вчера открихме по телефона Яница, но тя отказа коментар. / 24часа.бг

Коментарите са затворени.