Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

България най-желана от руските туристи след Испания

balgariya-nay-zhelana-ot-ruskite-turisti-sled-ispaniya-via-pontikaПрез лятото Испания, България и Гърция са били трите европейски топ дестинации за руските туристи според класация на туроператора TUI Русия, предаде „Турпром”, цитирана от електронното издание на в-к 24 часа.

„Като цяло европейските дестинации през лятото на 2014 година са били по-малко популярни в сравнение с Турция и Египет. Спадът в интереса е забелязан още през пролетта, когато тече акцията „Ранни резервации”. Във връзка с това туроператорът оптимизира графика на полетите за Европа, като го приведе в съответствие с реалното търсене”, заявиха от туроператора.

Както и през 2013 година най-предпочитаната дестинация в Европа е била Испания.
Второто място в класацията за летните предпочитания на клиентите на TUI Русия е заето от България. През 2014 година традиционно евтината дестинация е показала отлични резултати в продажбите. В същото време българските курорти са имали по-висока посещаемост през целия летен сезон. Това вероятно се дължи на общата тенденция, отбелязана през тази година в Европа, да се търсят по-достъпни хотели и апартаменти, смятат експертите.

Гърция заема третото място в рейтинга на TUI Русия. През 2014 година туроператорът е увеличил гамата от предлаганите за отдих хотели в Крит, които в края на лятото са регистрирали по-добри резултати в продажбите, изпреварвайки Родос и Корфу.

Източник: Виа Понтика

Коментарите са затворени.