Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Българинът, обезглавил британка в Испания, бил неправилно пуснат от психиатрията в Уелс

deyan1-600x351Лекарите погрешно преценили, че симулира психическо заболяване. Българинът, който обезглави британска пенсионерка на остров Тенерифе в Испания, е бил освободен от психиатрична клиника в Северен Уелс с аргумента, че той се преструвал на душевно болен, пише електронното издание “Уелсонлайн”, като се позовава на британски доклад, публикуван днес.

Бездомникът Деян Деянов, на 30 години, нападна 60-годишната британска пенсионерка Дженифър Милс-Уестли, живееща в град Лос Кристияно, на остров Тенерифе, през май 2011 г. Той подгони жената в супермаркет, въоръжен с нож, и накрая я обезглави.

По време на разследването се оказа, че българинът е наркоман и страда от параноидна шизофрения. Миналия февруари той беше осъден на 20 години въдворяване в психиатрична клиника в Севиля, след като вината му беше призната.

През 2010 г. Деянов живеел във Флинт, Северен Уелс, в дома на свой роднина. Тогава бил приет в психиатрично отделение. Малко след това обаче го освободили, защото лекарите погрешно преценили, че симулира психическо заболяване.

Днес Здравният инспекторат на Уелс публикува доклад за изписването на българина, в който се констатират ясни пропуски, свързани с лечението на българина в Северен Уелс. Докладът е поръчан от правителството на Уелс, след като двете дъщери на убитата британска пенсионерка настояли за разследване.

“Трудно е да се определи как тези пропуски може да са повлияли директно или дори да са довели до събитията от май 2011 г. Ние смятаме, че ако проблемите, констатирани в доклада, бяха решени, то вероятността за подобно престъпление щеше да бъде значително намалена”, се казва в доклада.

/БТА/

Коментарите са затворени.