Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Бум за испанската икономика

256x240Ръстът на икономиката на Испания се е ускорил до 0.9% през първото тримесечие на годината, което се превежда като 2.6% на годишна база. Резултатът превиши средните очаквания на анализаторите за повишение с 0.8% на тримесечна база.

Този темп на растеж е близо три пъти по-голям от темпа на нарастване на британската икономика и близо 18 пъти повече от регистрираното повишение на щатската икономика. Испания започва да се превръща в най-добре представящата се европейска икономика, като ръстът й е най-голям от 2007 година насам. Ръстът на испанската икономика е базиран на солиден фундамент, в сравнение с останалите периферни европейски икономики.

Това се предопределя от добрия ефект на предприетите структурни раформи през последните няколко години, коментират от финансовата институция BNP Paribas. „Очакваме испанската икономика да продължи да расте през следващите тримесечия и ръстът за тази година, като цяло, да достигне 3% на годишна база спрямо ръст от 1.4% през изминалата година“, прогнозират още от френската финансова институция.

Разбира се, доброто представяне на испанската икономика до голяма степен се предопределя и от ниската база. Страната бе една от най-силно засегнатите от дълговата криза. Нивото на безработицата в страната все още е над 20%, което е основна спирачка за по-нататъшно ускоряване на ръста на икономиката й. /http://profit.bg/

Коментарите са затворени.