Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Бащата на Анджелина Джоли обвини испанската актриса Пенелопе Kруз и съпруга й Хавиер Бардем в антисемитизъм заради Израел

File_2011512112357Двойката подписа заедно с някои от най-големите имена в испанския шоубизнес писмо, призоваващо за по-силен отговор на ЕС за спиране на военната операция на Израел в ивицата Газа. Това разгневи бащата на Анджелина Джоли.

Актьорът Джон Войт обвини Пенелопе Крус и съпруга й Хавиер Бардем, че “насърчават антисемитизма”, след като подписаха отворено писмо, в което осъждат “геноцида” срещу палестинците, извършван от израелското правителство, съобщава британският в. “Индипендънт“.

Двойката подписа заедно с някои от най-големите имена в испанския шоубизнес писмо, призоваващо за по-силен отговор на ЕС за спиране на военната операция на Израел в ивицата Газа.

В писмото се казва, че Израел “унижава, задържа и потъпква правата на палестинското население навсякъде в Западния бряг всеки ден, причинявайки много жертви” и разрушавайки домове, “докато международната общност не прави нищо”.

Източник: Getty Images/Guliver

След като получиха множество критики и бяха наречени “антисемити”, Крус и Бардем публикуваха един ден по-късно обяснение, в което заявяват, че

“единственото им желание и намерение”, подписвайки писмото, било да насърчат “мира както в Израел, така и в Газа”.

Но Войт, който е баща на Анджелина Джоли, не е доволен от коментарите им. Актьорът – поддръжник на Израел, реши да напише остро отворено писмо в отговор на испанското актьорско семейство, публикувано от сп. “Варайъти”.

“Казвам се Джон Войт и съм повече от гневен. Покрусен съм, че хора като Пенелопе Крус и Хавиер Бардем могат да насърчават антисемитизма в цял свят и не съзнават щетите, които причиниха”, се казва в писмото.

“Те явно не знаят цялата история около раждането на Израел, когато през 1948 г. еврейският народ получи от ООН част от земята, която първоначално беше определена за тях през 1921 г., а палестинците получиха останалата половина. Арабите отхвърлиха предложението, а евреите приеха, само за да бъдат атакувани от пет обграждащи ги арабски страни, решени да ги запратят в морето”, допълва актьорът.

Той твърди, че след години на война с палестинския народ Израел му дал ивицата Газа като жест за мир. “Какъв беше отговорът? Палестинците избраха “Хамас”, терористична организация, и незабавно започнаха да изстрелват хиляди ракети срещу Израел”, отбелязва Войт.

“Вие забравихте как започна тази война. Нали Хамас отвлече и уби трима тийнейджъри заради самото убийство и празнува след убийството? Каква пародия на правосъдие”, възмущава се актьорът. Той завършва писмото си с призив към известните хора в шоубизнеса да променят позицията си срещу израелската армия.

Източник: БГНЕС

Коментарите са затворени.