Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Атина обвини Испания и Португалия във финансов саботаж

photo_big_113357/© БГНЕС

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обвини консерваторите в Испания и Португалия в конспирация, чиято цел е да се свали неговото правителство, допълвайки, че  управляващите в двете държави се боят от лявата опозиция в собствените си страни.

В реч пред СИРИЗА, Ципрас се обърна към управляващите в Мадрид и Лисабон, обвинявайки ги, че се опитват да саботират преговорите с кредиторите на Гърция от еврозонта.

“Ние открихме, че срещу нас се изправя една ос от сили… водена от правителствата на Испания и Португалия, които по очевидни политически причини се опитаха да поведат целите преговори към ръба”, каза Ципрас.

“Техният план беше и все още е, да съсипят, свалят или да докарат правителството ни до безусловна капитулация преди нашата работа да започне да дава плодове и преди гръцкия пример да бъде последван от други държави”, заяви той, визирайки наближаващите парламентарни избори в Испания.

Испанското движение Podemos вече поведе социологическите проучвания, превръщайки се в сериозна заплаха за управляващата Народна партия на министър-председателя Мариано Рахой.

Самият той посети Атина по-малко от две седмици преди извънредните избори в Гърция, за да предупреди избирателите да не вярват на “невъзможните” обещания на СИРИЗА. Неговият призив обаче остана нечут. В Португалия също трябва да се проведат избори, но засега там липсва силна лява опозиция, която да застраши управляващите.

http://www.darikfinance.bg/

Коментарите са затворени.