Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Ангелкова се срещна с краля на Испания

item_angelkovafelipeМинистърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с краля на Кралство Испания Фелипе VI.Това стана по време на официалното откриване на Международното туристическо изложение FITUR2015 (International TourismTradeFair), което се провежда в Мадрид, съобщиха от Министерство на туризма. В рамките на двудневното си посещение в Испания Ангелкова проведе срещи и с генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай, ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов, министъра на индустрията, енергетиката и туризма на Кралство Испания Хосе Мануел Сория Лопес и др.

Световната организация по туризъм (СОТ) има готовност да подкрепи изграждането на мрежа от обсерватории за устойчив туризъм в България и в Дунавския регион.Това стана ясно по време на срещата на Николина Ангелкова с генералния секретар на СОТ Талеб Рифай. Обсерваториите се създават заедно с академични или научни центрове, като студенти и преподаватели работят по мониторинга на определен набор от индикатори, следвайки методика на СОТ и под техен контрол. Получените данни са ценни за изследване на тенденциите и набелязване на мерки за подобряване на туристическия продукт на дадена страна. Предвижда се създаването на мрежата да започне в няколко дестинации в Средното и Долно течение на река Дунав, като това ще бъде използвано и в подкрепа на разработването на бранд  „Дунав“. С него страните от региона ще се представят като единна дестинация на международния туристически пазар.

С Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация, Ангелкова обсъди възможностите за противодействие на негативната тенденция за спад на руските туристи в България. Олег Сафонов информира, че облекчаването на процедурите за издаване на визи на руските граждани, по което Министерството на туризма работи съвместно с Министерството на външните работи, може да окаже положително въздействие. „Русия традиционно изпраща много деца на детски лагери в България и ние ще работим за увеличаване на тези пътувания“, каза българският министър. Николина Ангелкова информира, че се работи за повишаване на сигурността в българските курорти, което ще допринесе за подобряване на туристическата услуга. Двамата се договориха да насочат усилията на двете администрации за създаване на по-добри условия и увеличаване на възможностите за организиране на чартърни полети.

В рамките на посещението си Николина Ангелкова проведе среща и с министъра на индустрията, енергетиката и туризма на Кралство Испания Хосе Мануел Сория Лопес. Двамата се договориха да обменят опит и информация и заедно да набележат мерки за увеличаване на туристическия обмен между двете страни. Испания има над 60-годишен опит в развитието на туризма. Към днешна дата неговият дял от БВП на страната надхвърля 11 %. Сред другите въпроси, които бяха обсъдени на срещата, бе сигурността в туризма, разработването на марка Европа за азиатските пазари, включването на туризма в плана Юнкер и др.

Ангелкова отправи покани към Талеб Рифай, Олег Сафонов и Хосе Мануел Сория Лопес да посетят страната ни, като и тримата изявиха готовност да го направят през следващите месеци.

FITURе едно от най-големите международни туристически изложения в света, като тази година се провежда от 28 януари до 1 февруари 2015 г. в изложбения център „Хуан Карлос І”.  Страната ни участва с информационен щанд от 80 кв. м под надслов „България – открий и сподели”. В проявата се включват 8 български туристически организации, общини и фирми. През първите дни на изложението интересът от турагенти и туроператори към българския щанд бе много голям, като вчера (28 януари) бе организиран брифинг, на който Ангелкова представи България като целогодишна туристическа дестинация пред повече от 50 испански журналисти. През уикенда изложението ще бъде отворено за гости и потенциални туристи, като страната ни ще може да се представи и пред директни клиенти.

Източник: Факти.бг

Коментарите са затворени.