Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Любо Пенев: Приключих с българските отбори, време е за Испания!

Image_5072228_126Спрягат го за треньор на “Леванте”

Бившият национален селекционер на България и наставник на ЦСКА и “Литекс” Любослав Пенев обяви, че българското училище вече е зад гърба му и вече е време да се захване с треньорство в Испания.

Попитан дали пътят, който е начертал, минава през поемане на клуб от Примера дивисион, Пенев отговори: “Не искам да затварям други врати, но да, определно би ми харесало. Приключих с воденето на български отбори. Натрупах опит, но сега вече е време да се пробвам в Испания. Играл съм тук, познавам играта, клубовете, говоря езика.”

49-годишният специалист даде интервю за “Ас” преди мача между бившите му тимове “Валенсия” и “Атлетико” (Мадрид). В момента Любо живее във Валенсия.

“Тук се чувствам у дома си. Не знам колко точно ще остана, в момента изслушвам предложения от отбори. Знам в каква посока искам да вървя и търся точно това”, започна интервюто му. А малко след публикуването Пенев се появи в ложата на “Сиутат де Валенсия”, където изгледа домакинското поражение на “Леванте” с 0:4 от “Реал Сосиедад”. “Синьо-червените” от “Леванте” са на последното място в класирането с 6 т. от 9 мача и треньорът Лукас Алкарас е застрашен от уволнение. А това, че Любо се е установил във Валенсия и призна, че изслушва оферти, го превърна във фаворит в очакванията за нов наставник на “Леванте”.

Последният наш треньор в Примера бе Христо Стоичков – през 2007 г. неговият “Селта” изпадна от елита.

“Футболът не е проста работа. Не е просто да отидеш в библиотеката, да прочетеш четири или пет книги и да станеш треньор. Ключът е в практиката. За един треньор е важно да е играл футбол. Когато погледна в очите на футболистите ми, аз виждам и разбирам проблемите им. Винаги им казвам, че няма как да тренират или играят, ако имат въпрос, на който не са получили отговор. Аз трябва да им дам тези отговори, след което да ги носят в съзнанието си. Ако това не се случва, по-добре да не излизат на терена”, обяснява Пенев стратегията си.

Попитан как треньорът Любо Пенев би се справил с футболиста Любо Пенев в отбора си, той отвърна: “На мен би ми харесало да имам повече от един Любо Пенев в отбора си. Хора с характер, на които можеш да предадеш идеите си, са винаги от полза на даден отбор.” / 24часа

Коментарите са затворени.