Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испански фирми предлагат на българския бизнес съвместен износ към трети страни

imagesИма интерес за инвестиции в информационни технологии, водния сектор и железопътния транспорт, стана ясно след посещение на Даниела Бобева в Мадрид.

Испански компании имат интерес към инвестиции в България, както и съвместен износ, заедно с български компании, към трети пазари. Това е станало ясно по време на посещението на вицепремиера Даниела Бобева в Мадрид.

„Испания очаква 1% ръст на икономиката си тази година, което е положителен сигнал за преодоляване на стагнацията и надежда за увеличаване на испанските инвестиции в България“, коментира Бобева, цитирана от пресслужбата на Министерския съвет.

Испанският бизнес е проявил интерес към инвестиции в информационните технологии, водния сектор, железопътния транспорт, строителството и др.

Българската банка за развитие, както и испанските фондове за финансиране на износа и вноса ще бъдат полезни за насърчаване на двустранната търговия, обясни още вицепремиерът.

Бобева е провела срещи с  министъра на благоустройството Ана Пастор, както и с Рафаел Катала Поло, държавен секретар по инфраструктурата, транспорта и жилищно строителство, с когото е обсъдила управлението на държавната собственост и лостовете за ускоряването на икономическото развитие.

В Мадрид вицепремиерът се е срещнала още и с Хосе Мария Лакаса, генерален секретар на Испанската конфедерация на предприемаческите организации и Хуан Елисага, председател на Комисията по външна търговия към Търговско-промишлената камара на Мадрид.

Пред представителите на бизнеса в Испания Бобева е обяснила мерките на правителството за намаляването на административната тежест.

„Въвеждането с измененията в Административно-процесуалния кодекс на комплексното административно обслужване бе приветствано като сериозен успех”, допълни вицепремиерът. По статията работи: Деляна Петкова /Инвестор

Коментарите са затворени.