Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Nuevo Hogar” – Телефон 633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 600 036 514
Валенсия – Български здравни, детски, семейни и християнски книги – телефон: 652 125 994; Librosbg.com
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Nuevo Hogar” (Нов Дом) – Открийте своя нов дом с нас! Телефон 633 283 361.
Българският портал за Валенсия

Иззеха имоти на зетя на испанския крал Хуан Карлос

urdangarin-nuevos-mailsСъд конфискува вчера луксозна вила и други имоти на зетя на испанския крал Хуан Карлос в рамките на корупционно дело, разтърсило двора, съобщи АФП.

Магистратите в Майорка иззеха общо 16 имота на Иняки Урдангарин – съпруг на принцеса Кристина, за общо 6,1 млн. евро, които да послужат като гаранция за негово задължение.

Съдът проучва обвиненията на разследването, че кралският зет и неговият бивш съдружник Диего Торес злоупотребили с 6 млн. евро от публични фондове. Те били преведени за спортни събития на неправителствената организация “Институт НООС”, която бившият национал по хандбал Урдангарин ръководил от 2004 до 2006 г. По това време съпругата му Кристина била в борда на директорите.

Освен луксозната вила в Барселона, съдът конфискува гаражи и апартаменти на семейството, както и собствеността в различни компании на Урдангарин, който е и херцог на Палма де Майорка.

Разследващият съдия по делото нареди отделно на данъчните власти да проучат финансовите дела на инфантата Кристина.

Тримата отричат каквато и да е вина и срещу тях официално не са повдигнати обвинения. Кристина освен това не е разследвана по “случая НООС”.

Въпреки това казусът срина популярността на кралската фамилия до най-ниското ниво в 40-годишното управление на Хуан Карлос.

За кризата допринесе и скандално сафари с участието на краля.

Преди година и докато Испания бе в разгара на тежка икономическа криза, Хуан Карлос си счупи дясната подбедрица на необявено сафари в Ботсвана. Оттогава претърпя три операции. На 21 ноември лекари ще му поставят постоянна изкуствена става. /Източник: Труд

Коментарите са затворени.