Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Гандия – градът на Борджиитe

imagesГандия е важен туристически и културен център, разположен е на 65 км южно от Валенсия, столица на едноименната автономия и на 166 км от Аликанте.

За няколко десетилетия старинният крайбрежен град, чието население се състоеше от рибари и фермери се превърна в един от луксозните морски курорти на Испания. За развитието на туризма способстваха и изключително благоприятните природни и климатични условия.

Гандия е уютно скрита зад гористи хълмове, които служат като преграда за хладните ветрове, духащи от север. Тук са характерни дълги с километри пясъчни плажове, прекъсвани единствено от скали и канари, зад които се крият малки живописни заливчета. На места портокаловите градини граничат с морските плажове, тук местностите наподобяват екзотичен рай.

Гандия е град с богато историческо и културно минало, градът е родното място на знаменитото през Средновековието семейство на Борджиите. Тук може да се види херцогския замък на Борджиите, както и ред други творения на архитектурата от епохата на феодализма.

В историческата част на града туристите срещат множество паметници – като съборния храм Света Клара, Часовниковата кула Света Ана, сградата, където се е помещавал мера на града и т.н.

На любителите на активния отдих Гандия предлага богати и разнообразни възможности. Тук можете да се отдадете на различни видове морски спортове – разходка с платноходка, подводни гмуркания и други.

В околностите на Гандия се намира и прочутата Адска пропаст. През летния сезон в Гандия се провеждат и множество весели народни празници, с неизбежните карнавални шествия. Градът се слави и със своята изумителна кухня, в основата на която са морските продукт и плодовете на богатите плантации от близките околности. /journey.bg

Коментарите са затворени.