Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Без прецедент – испанска принцеса се яви в съда

zx450y250_2237272Принцеса Кристина, дъщерята на испанския крал Хуан Карлос, се яви в събота в съд в град Майорка, където е призована да даде показания по подозрение във финансови измами и пране на пари. Това все още не е изправяне пред съда, а особена паралелна процедура срещу заподозрян, предизвикана по инициатива на прокурор.

Подобно нещо обаче никога не се е случвало в историята на монархията – член на кралското семейство да влиза в съда като субект на разследване на престъпление. Става дума за част от разследване срещу съпруга й Иняки Урдангарин, за когото се твърди, че с партньора си е злоупотребил с милиони евро обществени средства. Той и съпругата му, която може би е знаела за случващото се и се е възползвала от част от средствата, отхвърлят подозренията.

Без прецедент - испанска принцеса се яви в съдаReuters

Интересът към днешното събитие е огромен, като на невзрачния служебен вход на съда имаше струпани журналисти с десетки камери, фотоапарати и микрофони. На другата страна на сградата се бяха събрали и скандираха протестиращи.

Седмици наред имаше догадки и спекулации как точно ще пристигне принцесата за изслушването при закрити врати и дали няма да се скрие от камерите. В крайна сметка тя бе докарана с малък сив форд и без полицейски ескорт, слезе от колата и влезе в сградата без да говори с представителите на медиите.

Включването на малката дъщеря на  е засега кулминацията на продължаващият трета година скандал, накърнил репутацията на кралското семейство и монархическия институт.

Без прецедент - испанска принцеса се яви в съда

Reuters

Коментарите са затворени.